Debuut-cd Susan Boyle komt eraan

Het Britse X-Factor won ze niet, maar het lijkt erop dat Susan Boyle's droom binnenkort dan toch uitkomt. Het allereerste album van de Schotse zangeres, I dreamed a dream, ligt vanaf 23 november in de winkel.

Dat maakte Susans platenmaatschappij Sony Music maandag bekend. Op de cd I dreamed a dream staan twaalf covers van liedjes die we allemaal kennen, waaronder Madonna's You'll see en Wild horses van The Rolling Stones. Natuurlijk zal ook het titelnummer niet op de plaat ontbreken.

YouTube
Susan werd dit voorjaar wereldberoemd door haar deelname aan de Engelse X-Factor. De video van I lived a dream, het liedje dat de Schotse huisvrouw tijdens haar allereerste auditie won, ging de hele wereld over en werd op YouTube miljoenen keren bekeken.

Prijs
De zangeres met haar fabelachtige stem vond het echter moeilijk om met haar plotselinge roem en stortte tegen het einde van het programma, dat overigens werd gewonnen door de dansgroep Diversity (Susan werd tweede), volledig in. Susan moest zelfs tijdelijk bijkomen in een kliniek.

Eind goed...
Gelukkig is het uiteindelijk weer helemaal goedgekomen met haar. "Het was mijn grootste doel om een plaat uit te brengen en dat is eindelijk gelukt", aldus Susan. "Dit fantastische avontuur heeft mij geholpen mijn eigen identiteit te vinden en mijn wens te vervullen. Er ligt geluk op de loer voor iedereen die durft te dromen."

Reageren