Deelnemende discjockeys Glazen Huis 2011 bekend

14 november 2011 11:11 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

DJ's Gerard Ekdom, Timur Perlin en Coen Swijnenberg laten zich dit jaar een week opsluiten in het Glazen Huis voor de achtste editie van Serious request.

De namen werden maandag bekend gemaakt door zendermanager Wilbert Mutsaers.

Gerard, Timur en Coen wisten tot dat moment niets van de beslissing en werden live op de radio gebeld met het nieuws dat ze het Glazen Huis in moeten. Dit betekent dat ze van 18 tot 24 december onafgebroken radio maken onder de naam Serious request zonder te mogen eten. 

Het Glazen Huis staat dit jaar op de Beestenmarkt in Leiden. De opbrengst van de inzamelactie is bedoeld voor moeders die geraakt zijn door oorlog- en conflictsituaties. 

Keuze
Volgens Mutsaers is de keuze voor de drie heren een gezamenlijke beslissing: "De zenderredactie, een team van alle omroepdirecteuren, hakt de knoop door. Na lang en intenstief overleg, lootjes en stemmen, komen ze dan met de drie namen."

Zonder Giel
Dit jaar moet Serious requesthet wel stellen zonder Giel Beelen, die eerder aangaf een jaar over te willen slaan. Giel was jaren een vaste waarde in het Glazen Huis. In voorgaande jaren zag de teamsamenstelling er zo uit: 

2010: Giel, Gerard en Coen 
2009: Giel, Gerard en Annemieke 
2008: Giel, Paul en Coen 
2007: Gerard, Rob en Michiel 
2006: Giel, Gerard en Sander 
2005: Giel, Gerard en Wouter 
2004: Giel, Wouter en Claudia

Meer over