Deelnemer aan RTL-5 show The Face opgepakt + UPDATE

Een van de modellen die meedoen aan het RTL 5-programma The Face is opgepakt door de politie. John (19) ging door het lint toen zijn computer niet werkte en viel zijn moeder aan. 

De 19-jarige John doet mee aan het modellenprogramma dat op maandagavond gepresenteerd wordt door Sylvie van der Vaart, die hiermee haar comeback op de Nederlandse tv maakt. De Gelderlander flipte toen zijn computer vastliep: hij greep zijn eigen moeder bij de keel en sloeg haar. Ook vernielde hij een deur in huis. Het werd zo erg, dat John door de politie werd afgevoerd. 

The Face
Tot vandaag ging het om een redelijk anonieme jongen, maar vanavond maakte RTL Boulevard bekend dat het om een van de modellen van het programma The Face gaat. De dolle deelnemer zou inmiddels alweer door de politie zijn vrijgelaten. De makers laten het volgende weten: "Wij schrikken. Het programma is al opgenomen en wij distantiëren ons hiervan."

Update 6 maart 2012
Bij RTL Boulevard heeft John ontkent dat hij zijn moeder heeft mishandeld. Het model zegt dat hij zijn moeder zelfs met geen vinger heeft aangeraakt. „Ik had een rotdag, was boos en toen liep ook nog eens mijn computer vast. Ik heb tegen mijn deur aan geschopt, maar zeker mijn moeder niet mishandeld. We hebben verbaal wel ruzie gehad en het is zeker niet netjes geweest."

Strafblad
Toch besluit John's zeventienjarige zusje de politie te bellen. Daarop wordt John afgevoerd en drie dagen opgesloten. Dat komt omdat hij nog een voorwaardelijke straf had staan wegens een vechtpartij." Nu is John weer vrij maar hij vreest dat dit verhaal geen positieve invloed zal hebben op zijn nog jonge carrière.

De toestanden rondom John hebben het programma niet geholpen. De kijkcijfers gingen gisteravond naar beneden: The Face scoorde een magere 343.000 kijkers.

Update

Reageren