Deelnemers klaar om het ijs op te gaan

1 januari 2013 11:45 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Sterren Dansen op het IJs begint vanavond. Maar de deelnemers hebben er al een periode van hard trainen op zitten. Ter voorbereiding op de shows stonden ze twee tot drie uur per dag op het ijs. Televizier.nl was erbij.

,,Ik had wel wat ervaring met schaatsen, maar dit was toch nieuw voor me,” zegt ex-voetballer Andy van der Meyde. ,,Vroeger schaatste ik op slootjes, maar dat was meer een soort ijshockey.” Waar Andy dus al wel eens op de schaats had gestaan, bond acteur Mimoun Ouled Radi de ijzers voor dit programma voor het eerst onder. ,,Ik heb wel eens schaatsen in de winkel zien staan, maar daar houdt mijn schaatservaring echt op.”

Sprongetje

Ook voor Paul Turner was het een totaal nieuwe ervaring op het ijs. ,,Waarom doe ik ook alweer mee?,” vraagt de ex-kandidaat van The Voice of Holland zich hardop af terwijl hij probeert het schaatsen er zo soepel mogelijk uit te laten zien. Toch verbaast hij vriend en vijand als hij een klein sprongetje maakt. Maar om vervolgens weer stabiel op de schaatsen te blijven staan, is wat lastiger voor de zanger.

Schaatsen met stoel

Laura Ponticorvo heeft van de deelnemers de meeste ervaring op de schaats. De winnares van Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde beweegt zich soepel over het ijs. Heel raar is dat overigens niet. Ze is opgegroeid in Friesland en was van jongs af aan al dol op schaatsen. Toch durft ze nog niet te zeggen dat ze gaat winnen. ,,Ik zie iedereen vooruit gaan.” Bij de één is de vooruitgang duidelijker zichtbaar dan bij de ander. Paul Turner weet te vertellen dat Mimoun zich tijdens zijn eerste keer op het ijs liet vergezellen door een stoel. Hijzelf wilde het per sé direct zonder hulpmiddel doen.

 Winnen

Maar hoe goed iedereen het ook doet, er moet wel elke aflevering iemand weg. Wat gaan de deelnemers doen om niet de eerste te zijn die van het ijs moet? Mimoun: ,,Je kunt beter vragen wat ik ga doen om te winnen.” Paul is wat minder zeker van zijn zaak en grijpt, als het moet, naar extreme maatregelen. ,,Ik schroef gewoon de ijzers onder hun schaatsen vandaan.”

Meer over