Deense naakte vrouwen-show komt naar Nederland

Het Deense programma Blachman, waarin naakte vrouwen worden gekeurd, komt naar Nederland. Stepping Stone heeft de Nederlandse rechten gekocht.

Stepping Stone heeft maandag laten weten dat ze de rechten hebben gekocht. “Blachman is een vernieuwend televisieprogramma over seksualiteit. Door de setting van de donkere studio en de naakte vrouw, ontstaan er bijzondere gesprekken tussen de host en zijn gast. Dit maakt het programma intrigerend en onthullend”, aldus een woordvoerder van Stepping Stone.

Nederlandse versie

In de Deense show zitten een mannelijke talkshowhost en een wisselende gast op een bank, maar in de Nederlandse versie komt daar verandering in. “Omdat het perspectief van de vrouw net zo interessant is, zullen in de Nederlandse versie van dit programma mogelijk ook twee vrouwen met elkaar praten over liefde en seksualiteit aan de hand van een naakte man“, aldus Stepping Stone.

Ophef rondom Blachman

De Deense Show Blachman zorgde enige tijd geleden nog voor flink wat ophef. Critici bestempelden de ‘vleeskeuring’ als seksistisch en vinden het programma vernederend voor het vrouwelijk geslacht. Toch denkt de bedenker van Blachman hier anders over, en hij vindt zichzelf zelfs een ‘genie’. De Deense zender vindt alle ophef ook wat overdreven. “De show onthult wat mannen van het vrouwelijk lichaam vinden. Wat is daar mis mee?”

Reageren