Denise: 'Kim Feenstra is mijn voorbeeld'

Na maanden van hard werken is het vanavond zover: in de Lichtfabriek in Haarlem strijden drie topmodellen in spé om de titel Benelux' next top model. Wij spraken met de Nederlandse Denise over de afgelopen periode en de naderende finale...

Waarom heb je jezelf opgegeven?

Denise: "Ik heb vier jaar geleden meegedaan aan HNTM. Toen eindigde ik bij de laatste 25, dus ik had zoiets van: 'Waarom zou ik me nu dan weer opgeven?' Een vriendin van mij heeft me toen anoniem ingeschreven. Ik kreeg ineens een belletje dat ik erin zat: het was dus eigenlijk een verrassing!"

Wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

"Ik ben goed in het lopen op de catwalk. En ik denk dat ik een goed model ben voor de commerciële markt, want ik heb echt een happy face."

Dat kan ook direct een minpunt zijn...

"Ja, want het zal wat haute couture betreft wat moeilijker gaan voor mij. Of moeilijker... ik zit natuurlijk nog wel in een leerfase."

Wie is jouw voorbeeld uit de voorgaande seizoenen van HNTM?

"Kim Feenstra. Ik heb heel veel respect voor haar. Ze is heel eerlijk en zegt gewoon wat ze vindt. Daarnaast is ze natuurlijk heel mooi."

Denk je dat je kans had gemaakt als je naast haar in de finale had gestaan?

"Dat is een hele moeilijke... Ik denk het wel. Haha, dat klinkt wel heel zelfverzekerd!"

Het was duidelijk dat jij het goed kon vinden met Lianne. Vond je het erg dat zij naar huis moest?

"Ja, maar ik heb eerlijk gezegd dat ik Lianne eruit wilde hebben, omdat zij mijn grootste concurrent was. Ze was mijn beste vriendinnetje, maar ik zag haar ook als concurrent. Het is natuurlijk een wedstrijd!"

En met wie kon je het minste opschieten?

"Ik durf het bijna niet te zeggen: Tessa. Het was niet zo dat ik heftige discussies met haar had, maar ze is gewoon niet hetzelfde type als ik. Je kunt gewoon niet met iedereen opschieten."

Lianne en jij werden een beetje afgeschilderd als de bitchy meisjes. Heb je dit zelf ook zo ervaren?

"Vooral in de eerste aflevering zag je dat wij een beetje de roddeltantes waren en dat is wel wat uitvergroot. Ik ben echt niet zo'n type dat meisjes gaat uitlachen, maar het is ook wel een beetje tv."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110277/c5b0ba0e4c60c9e6dc116dd094610971/square

De jury vond dat je wat vet kwijt moest raken bij je heupen. Want vond je van alle commotie?

"Ik had het verwacht, want bij de screening zeiden ze al dat ik te zwaar was. Ik snap het ook wel, want ontwerpers maken kleding en jij moet daar maar in zien te passen. En bij mij zal het dan iets strakker zitten dan bij de andere modellen."

Jij zou de eerste kandidaat met een donkere huid zijn die zo'n modellenwedstrijd in Nederland wint. Is dat belangrijk voor jou?

"Ik ben zelfs de eerste donkere die de finale heeft gehaald, dus daar ben ik al trots op! Ik merkte geen strijd, maar ze zeggen wel dat het een blanke markt is en dat het voor mij moeilijker is om erin te stromen."

En als je niet wint?

"Ik ga gewoon door. Dan ga ik langs go & see's, want misschien is er een bureau dat een contract met mij wil aangaan. Ik geef niet op!"

Reageren