Denise van S.: van jochie tot moordvrouw

16 mei 2011 15:14 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In de tweede aflevering van de onthullende portretserie Moordvrouwen staat Denise van S. centraal. Denise is veroordeeld omdat ze haar man heeft omgebracht. Inmiddels is ze veroordeeld en weer vrij, maar ze mist haar slachtoffer nog dagelijks. Wat bracht Denise ertoe om haar grote liefde neer te steken? En hoe gaat ze nu verder? In Moordvrouwen vertelt Denise voor het eerst haar verhaal.

Het levensverhaal van Denise van S. kent een hoop diepe dalen. Ze wordt als jongen geboren, voelt zich ongelukkig en past nergens bij. Op 17-jarige leeftijd verhuist ze van Lelystad naar Amsterdam en raakt ze daar verstrikt in het verkeerde circuit.

Explosieve relatie
Ze krijgt de ene gewelddadige relatie na de andere en rolt de prostitutie in. Op een dag ontmoet ze Age, die ze beschrijft als de liefde van haar leven. De twee krijgen een relatie die als temperamentvol en explosief beschreven wordt, mede omdat Denise en Age allebei stevig drinken.

Dodelijk geraakt
Op een avond loopt een ruzie volledig uit de hand. Age valt Denise aan, zo is haar verhaal. Ze verweert zich en steekt hem neer. Age wordt dodelijk geraakt en overlijdt in het ziekenhuis. Denise wordt de hoogste aanklacht ten laste gelegd -moord met voorbedachten rade - en belandt in de gevangenis.

Jessica Villerius
Moordvrouwen is gemaakt door Jessica Villerius en haar team. Jessica is onder andere verantwoordelijk voor de docu’s Vel over Probleem, Het exclusieve verhaal van een Loverboy, Code Rood: Eerwraak en Wortels van het Kwaad, berichten van Dutroux en Glenn Helder: C'est la vie. Deze laatste documentaire heeft een IDFA-nominatie in de wacht gesleept.

Meer over