Der Tisch von 5?

Daags nadat bekend werd dat NET 5 de vrouwentalkshow De tafel van 5 van de zender ging halen, komt uit Duitsland opvallend nieuws. De Duitse RTL-zender VOX bereidt namelijk een eigen vrouwentalkshow voor: Frauenzimmer.

'Vrouwenkamer' is, net als De tafel van 5, gebaseerd op de Amerikaanse vrouwentalkshow The View, en wordt in samenwerking met het bedrijf ITV Studios opgezet.

Daarmee is er in ieder geval genoeg kennis in huis, want ITV Studios is in Groot-Brittannië de producent van het eveneens op The View gebaseerde Loose Women.

Zelfde opzet
Los van de achterliggende kennis, is de opzet van Frauenzimmer precies hetzelfde als die van De tafel van 5: interessante en bekende Duitse vrouwen praten over de actualiteit, politiek, media en cultuur.

Er is echter één groot verschil: Frauenzimmer bestaat nu al online. VOX lanceerde begin 2008 al een gelijknamige website die eigenlijk op dezelfde manier wordt opgevuld als het programma. De website is populair, en dus verwachten de programmamakers dat de bezoekers van de site ook een goede basis kunnen vormen voor de kijkcijfers van het programma.

Reageren