Derek de Lint speelt een glansrol in Silent Witness

Meestal is de detectiveserie Silent Witness door en door Brits, maar deze aflevering speelt Nederland een grote rol. En Derek de Lint ook.

Het gaat er pittig aan toe in Silent Witness. Een vuurgevecht op de Nederlandse ambassade in Londen kost drie mensen het leven. Inspecteur Rebecca Woods wil de zaak onderzoeken in deze dubbele aflevering van Silent Witness, maar de ambassadeur laat haar niet binnen. Zijn kleinzoon Jack is verdwenen en hij vreest de jongen nooit meer terug te zien als hij de Engelse politie erbij haalt. De enige die kan vertellen wie de dodelijke schoten heeft gelost, is zijn dochter Klara. Maar zij heeft bij de schietpartij haar geheugen verloren...

Derek de Lint

De acteur achter de ambassadeur is onze grote acteetrots Derek de Lint (Soldaat van Oranje, Poltergeist: the Legacy, Bloedverwanten). Hij vond het ‘een erg mooie en leuke ervaring’ om zijn vaderland te vertegenwoordigen in Silent Witness. Dat hij in de serie Pieter van Buren heet, is geen toeval: onze nieuwe koning deed in 1986 mee aan de Elfstedentocht onder de naam W. A. van Buren. De 24-jarige Marene Van Holk, een in Engeland opgegroeide actrice van Hollandse komaf, speelt de rol van Klara.

Meer over:

Reageren