Derek Ogilvie betrapt op leugenachtige praktijken

Het VARA-programma Rambam claimt definitief bewijs te hebben dat medium Derek Ogilvie allesbehalve helderziend is.

 

Rambam-presentatrice Linda Hakeboom bezocht één van de theatershows van het Schotse medium. Daar kreeg ze een reading van Derek.

"Hij heeft twintig minuten lang met mijn overleden opa gesproken, contact gehad met zijn geest, maar jammer voor hem en gelukkig voor mij leeft mijn opa nog. Dus dat kan niet. Het is toch heel erg dat mensen dat geloven. Dat hebben we nu aangetoond", onthult Hakeboom in dagblad De pers.

Eindredacteur Mattias Schut noemt het een kwalijke zaak. "Vooral als je bedenkt dat deze man wel dertig keer per jaar volle zalen trekt en mensen de hoop hebben dat hij echt met hun dierbaren kan praten. Als blijk dat het allemaal niet waar is, is dat voor heel veel mensen in ons land heel erg."

Na de theatershow confronteerde Hakeboom het medium met de onjuistheden. De beelden zijn maandag te zien in Rambam op Nederland 2.

Update: RTL Nederland zegt in een reactie: "RTL en Derek hebben de uitzending gezien. De uitspraken die nu in de media worden gedaan door de programmamakers over Derek, worden in de uitzending van maandag niet onderbouwd door het satirische programma RAMBAM. Sterker nog, de uitzending heeft van meet af aan de insteek gehad om Derek op een bepaalde manier neer te zetten."

 

 

Reageren