Derek Ogilvie: van babyfluisteraar naar medium

Aan cold readings doet hij niet, evenmin geeft hij oppervlakkige informatie over overledenden. Derek Ogilvie, de nieuwe Ghost whisperer: "Ik lieg niet, het is de realiteit." Wat vind jij? Oordeel zelf!

Char, Het zesde zintuig, de series Medium en Ghost whisperer: er is de laatste tijd weer veel aandacht voor het paranormale. En nu blijkt ook Derek Ogilvie met overledenen te kunnen praten in het nieuwe programma Derek Ogilvie: The ghost whisperer (donderdag 21.30 op RTL 4). Derek: "Ik ben al acht jaar een professioneel medium en de mensen kennen me hier als babyfluisteraar, maar ik kan meer.”

Enigszins teleurstellend
"Overledenen geven me tekens, plaatjes en films met informatie. Ik heb hier soms problemen met Nederlandse woorden en namen, maar dat compenseer ik hopelijk met andere details. De kwaliteit van de woorden is nog niet op het niveau waarop ik het zou willen, dus dat is wel enigszins teleurstellend. Ik doe namelijk niet aan cold reading (techniek waarmee je informatie al pratende informatie ontfutselt, red.), ik kijk de mensen ook bijna niet aan, want ik wil geen namen raden.”

Echt oprecht

Door de toenemende aandacht voor het paranormale, neemt ook de kritiek toe. Dat merkt Derek zelf ook. "Je wordt altijd bekritiseerd. De ene helft gelooft je niet en de andere helft wil niet teleurgesteld worden."

Grootste criticus
"Ik ben erg kritisch op mijn werk. Sterker: ik ben mijn grootste criticus, ik stel kritische vragen bij alle informatie die ik doorkrijg. En om iedereen te overtuigen geef ik alleen maar details die ik niet zou kunnen krijgen door cold reading. Zo moet een sceptisch iemand wel toegeven dat er iets bovennatuurlijks is."

Wetenschappelijk bewezen
"En als ik dan een fout maak, kom ik er altijd met succes op terug. Het gaat om de kwaliteit en ik heb altijd 80 tot 90 procent goed, dat is wetenschappelijk bewezen."

Bullshit
"Luister, iedereen kan zeggen: ‘je vader is hier en hij houdt van je’. Maar dat is zo’n bullshit. Mensen willen feiten en details, niet die liefdesnonsens. Ik zeg: ‘je vader is hier, hij zegt me dat je op nummer 16 woonde, dat je vier jaar geleden bent verhuisd, dat je drie kinderen hebt en dat je oudste zoon een probleem met zijn voortand heeft’. Details zijn erg belangrijk, zodat niemand kan beweren dat ik maar wat verzin. Ik lieg niet, het is de realiteit. En daar ben ik erg trots op."

Wat vind jij? Geloof jij in de bovennatuurlijke gave van Derek? Of denk je dat hij wil meeliften op de hype? Geef je mening over Derek Ogilvie in het forum.

Reageren