Di-rect: de nieuwe Tim heet Marcel

Zondagavond werd bij BNN een nieuwe zanger voor de rockband Di-rect gekozen. Het werd kandidaat Marcel, en hij liet daarmee zijn concurrent Sven achter zich.

In de finale, die live vanuit het Haagse Paard van Troje werd uitgezonden, was de keuze van de Di-rect bandleden snel gemaakt. Overleg tussen de bandleden, geestelijk vader Dick Westland (vader van Jamie) en manager Edwin Jansen liet al snel een winnaar blijken.

Drukke boel
De nieuwbakken voorman van Di-rect staat nu een stormachtige carrière te wachten. Hij mag meteen aan het werk: de nieuwe single Times are changing van Di-rect wordt maandag gelanceerd op de website van de band en op Radio 3FM in de Coen en Sandershow.

De komst van Marcel
Tien jaar na de oprichting van de Haagse band Di-rect, maakte zanger Tim Akkerman in februari 2009 bekend zijn microfoon aan de wilgen te hangen. Niet veel later besloten de drie overgebleven leden op zoek te gaan naar een nieuwe zanger. Hun zoektocht was op tv te volgen in het programma Wie is Di-rect?

Na een wekenlange selectieprocedure, werd het dus Marcel Veenendaal: 27 jaar, uit Arnhem. Helemaal onbekend is hij niet. De krullerige zanger is bekend van de musicals Jesus Christ Superstar, the Wiz en Hair. Eerder stond hij al in het programma AVRO's Sterrenjacht, en werd daar tweede in de finale.

Hieronder Marcel bij een eerder optreden met de band:

Reageren