Dick Maas pleit voor Flodder-musical

Als het aan Dick Maas ligt, krijgt de familie Flodder een eigen musical. De regisseur is met een nog onbekende partij in gesprek om zijn plannen te bespreken.

Dick Maas is ervan overtuigd dat er voor de familie Flodder ook een plekje in het theater is. „Flodder is nog steeds tamelijk hot”, zei de regisseur vandaag op radiozender FunX. „Er zijn zo veel mensen die met zó veel genoegen naar de serie kijken. Ik denk zeker dat een musical die goed en lekker is, hartstikke leuk is.”

Over de top
De geestelijk vader van de Flodders heeft al wel een idee hoe de musical eruit moet komen te zien. „Als ik het doe, dan wil ik ook dat het recht doet aan wat Flodder is. Dat het echt een beetje over de top en sexy is, gewoon wat de films waren. Dat moet dan ook op het toneel komen.”

Stripboeken
Na een langslepend conflict kreeg Dick Maas afgelopen december de rechten van het format definitief toegewezen. „In theorie kan ik nu een nieuwe Flodderfilm maken, een musical laten maken of ik kan stripboeken uitbrengen en dat soort dingen.”

Brutaal
De allereerste film over de asociale familie in een chique wijk, verscheen in 1986 voor het eerste op het witte doek. Daarna verschenen nog twee films: Flodder in Amerika! en Flodder 3. Het bekendst is misschien wel de tv-serie rondom het wel een wee van de misschien wel brutaalste familie van Nederland. In 1993 zond Veronica voor het eerst de serie uit. Uiteindelijk volgden er 62 afleveringen, verdeeld over vijf seizoenen.

Quiz
Niet alleen met Flodder boekt Dick Maas succes. Hij is onder meer de man achter Amsterdamned, De Lift en Sint. Vanaf donderdag draait zijn nieuwe film Quiz met Barry Atsma en Kim van Kooten in de bioscoop. De thriller gaat over een bekende quizmaster die wordt lastiggevallen door een man die beweert zijn vrouw en dochter gevangen te houden.

Ook na Quiz zit de regisseur niet stil. Hij heeft al een script klaarliggen voor nog een film. „Het is een hele grote actiefilm, maar de film is vrij duur dus we moeten nog even aan de financiering werken.”

 

Reageren