Diender Angela (Interview)

Angela Schijf (30) schittert in het derde seizoen van Flikken Maastricht, waarin ze rechercheur Eva speelt. En wat Angela betreft houdt die misdaad in Limburg nog wel even aan. Televizier spreekt haar op de set.

"Maastricht is een heerlijke plek om te werken. De mensen zijn aardig en ik houd van hun bourgondische levensstijl," zegt Angela. We zitten in een voormalig kanunnikenklooster bij het Vrijthof.

Gave serie
Nog twee weken is de Limburgse hoofdstad haar werkterrein; dan zitten de opnames van seizoen drie en vier van Flikken Maastricht, die achter elkaar worden uitgezonden, erop. "Ik heb net voor het eerst de compilatie gezien. Tijdens het kijken dacht ik: wat een gave serie zijn we eigenlijk aan het maken.

"Dit seizoen is beter dan de eerste twee series. Logisch, want je neemt de goede dingen uit het verleden mee en probeert datgene wat niet zo lekker liep, beter te doen. En de verhaallijnen blijven interessant. Ik ben heel blij dat ik in een serie speel waarin de karakterontwikkelingen van de personages ook belangrijk zijn."

"Ik zou het moeilijk vinden om alleen maar de rechercheur te spelen. Als acteur wil je toch met emoties aan de gang. En Eva is een leuk personage om te spelen. Ik vind het fijn dat ze zo lekker pittig is en af en toe schijt heeft aan alles en iedereen. Dat heeft Angela zelf wat minder."

Pittige tijden
Toch is het niet alles goud wat er blinkt... Angela staat vijfenhalve dag achter elkaar op de set van Flikken Maastricht, en dat al een jaar lang. Geen makkelijk bestaan voor een moeder van twee jonge dochters.

"Vaak zijn we pas om zeven, acht uur 's avonds klaar met de opnames en dan heeft het geen zin om nog naar huis te rijden. Dus blijf ik hier. Dat werkt
ook het beste, want dan blijf ik gefocust. Thuis kan ik echt geen letter tekst leren. Bovendien heb ik daar een fantastische vader en echtgenoot zitten, die onze kinderen prima ontvangt."

"Als hij niet kan, hebben we altijd nog onze vaste oppas. Maar het is inderdaad best zwaar. Ik mis mijn kinderen verschrikkelijk. Gelukkig gaat het goed en hebben zij er niet onder te lijden. Ze zijn het inmiddels ook wel gewend. Er zijn natuurlijk genoeg moeders die 220 dagen per jaar van negen tot zes moeten werken. Bloem (5) en Mensje (3) hebben nog nooit op een crèche gezeten."

Zodra Angela klaar is met de serie, stort ze zich weer volledig op haar gezin.

Reageren