Dierenleed houdt Loretta Schrijver wakker

Loretta Schrijver slaapt de laatste dagen slecht, zo bekende ze vandaag in Koffietijd.

Reden voor Loretta's moeilijke tijden is de jaarlijkse dolfijnenjacht in Japan. In de baai van Taiji vinden jaarlijks honderden dolfijnen op gruwelijke wijze de dood.

Sea Shepherd

Leden van milieuorganisatie Sea Shepherd zijn in Japan om online te berichten over de slachting in Taiji. Vanwege het tijdsverschil met Nederland, leest Loretta de tweets van Sea Shepherd vlak voor het slapengaan. Door de gruwelijke details kan ’s lands bekendste dierenvriend amper nog in slaap komen.

Handel en moord

Loretta deelde haar bezorgdheid donderdag in Koffietijd en had ook Sea Shepherd medewerker Erwin Vermeulen uitgenodigd. Hij heeft vorig jaar de moordpartij op de dolfijnen met eigen ogen gezien en belandde zelfs in een Japanse cel. Volgens Vermeulen worden jaarlijks zo’n 1.000 dieren in de baai gedreven. Een kleine 100 van hen wordt voor grof geld verkocht, onder meer aan dolfinaria, maar de rest wordt aan land gejaagd en geslacht voor consumptie door de lokale bevolking. 

'Boycot dolfinaria'

Op de vraag hoe het dierenleed een halt toegeroepen kon worden, antwoordde Vermeulen dat mensen niet meer naar dolfinariums moeten gaan. Op die manier houden ze indirect de jacht en handel in de dieren in stand.

Bekijk hier de uitzending van Koffietijd.  

 
 

Reageren