‘Dik Voormekaar Show’ waarschijnlijk nooit meer terug

André van Duin ziet het niet zitten om ooit nog eens een Dik Voormekaar Show te maken.

"Ze vragen me vaak of de Dik Voormekaar Show nog eens terugkomt,” vertelt de grappenmaker in dagblad Spits, “maar het moet niet zielig worden: je moet wel van deze tijd blijven."

Oude koeien

De vraag werd hem gesteld omdat Van Duin de laatste tijd wel meer oude koeien uit de sloot haalt: vorig weekend bracht hij het meer 20 jaar oude Animal Crackers terug op de buis. Met veel succes, want het amusementsprogramma trok zaterdag een goede 1,8 miljoen kijkers. Toch werkt een comeback niet voor alles wat de ervaren komiek heeft gemaakt. André legt uit: "Normaal gesproken verouderen dingen, maar dat is bij Animal Crackers niet zo. Een aap blijft een aap. Die zag erin 1985 precies zo uit als nu."

Jong Publiek

Anno 2013 kan Van Duin nog altijd rekenen op jonge kijkertjes, ook al kent de jeugd zijn eerdere werk wat minder. “Het wonderlijke is dat ik nog steeds een heel jong publiek heb", vertelt hij. "Ik heb tijdens theatershows altijd heel veel kinderen in de zaal. Die kennen me van Youtube en de oude afleveringen van vader en moeder."

Reageren