Dinner for One

De feestdagen staan letterlijk voor de deur. Voor velen een periode van gezellig samenzijn met familie en vrienden. Al is dat natuurlijk niet voor iedereen het geval. Er zijn momenten waarop je liever geen feest viert. Miss Sophie denkt daar heel anders over, zij wil precies hetzelfde als ieder jaar!

Miss Sophie (May Warden) is de hoofdpersoon in de sketch Dinner for One. Zij viert daarin haar negentigste verjaardag en heeft zoals altijd haar beste vrienden uitgenodigd. Omdat zij al haar vrienden heeft overleefd, doet haar butler James (Freddie Frinton) zich tijdens het diner voor als de gasten.

James heeft het er maar druk mee. Het eten serveren, drank inschenken voor
de gasten en ook nog eens alle gasten spelen. Natuurlijk pikt hij af en toe een slokje mee en krijgt hij, naarmate het
diner vordert, steeds meer ruzie met
het tijgerkleed op de vloer!

De originele sketch is ook op de Nederlandse televisie te zien. Elke keer moet ik er weer om lachen, al heb ik het al meerdere malen gezien. Het blijft gewoon leuk om James te zien rondhuppelen en Sir Toby, Admiraal Von Schneider, Mr. Pommeroy en Mr. Winterbottom te zien spelen. Ook dat is elk jaar weer hetzelfde!

Alhoewel de sketch geschreven is door een Engelsman, is het vooral bij onze oosterburen mateloos populair. Er gaat dan ook geen jaar voorbij dat de sketch niet vertoond wordt op de Duitse televisie.

Reageren