Dinsdagavond | Nieuwe series op RTL 5

RTL 5 verblijdt de kijker op dinsdagavond met nieuwe afleveringen van vrolijke, bekende en totaal nieuwe series. Een overzicht.

Glee
Alweer het derde seizoen van de serie waarin middelbare scholieren op zeer verdienstelijke wijze bekende liedjes zingen. Voor het geval dat het fenomeen Glee tot nu toe volledig aan u voorbij is gegaan: iedere aflevering is een wervelende mini-musical met zang, dans en een stichtelijke boodschap toe. In dit nieuwe seizoen gaat de Glee-club van leraar Will Schuester helemaal op in de audities voor de West Side story. De leerlingen worstelen als vanouds met hun persoonlijke ­problemen en zetten alles op alles om de belangrijke Glee-competitie tussen de verschillende scholen te winnen. Natuurlijk is er ook weer een glansrol weggelegd voor sportlerares Sue Sylvester, die -zonder om de haverklap in zang en dans uit te barsten - haar collega’s en leerlingen keer op keer op onnavolgbare wijze beledigt en schoffeert.  

New Girl
Ze is het zusje van Emily ‘Bones’ Deschanel. Maar Zooey Deschanel laat in de nieuwe comedy New Girl (zie foto) zien dat ook zij behoorlijk wat in haar mars heeft. Ze speelt Jessica Day, net bedrogen door haar vriendje en als gevolg daarvan dakloos. Een advertentie in de krant brengt haar naar drie jongens, Nick, Schmidt en Coach, die op zoek zijn naar een vierde huisgenoot. Van die beslissing hebben ze al snel spijt als haren op hun hoofd, wanneer ze Jessica huilend aantreffen terwijl ze voor de duizendste keer Dirty Dancing kijkt. Jessica heeft een nieuw vriendje nodig, besluiten de drie mannen. Maar dat blijkt ­lastiger dan gedacht wanneer ze ontdekken dat Jessica er een paar rare gewoontes op na houdt. In Amerika was New Girl meteen een grote hit en RTL 5 start vanavond meteen met twee afleveringen.

Raising Hope
Alweer een comedy, maar dan eentje zoals we niet eerder zagen. Hoofdrolspeler Jimmy Chance pikt in aflevering 1 een leuke dame op, ontdekt de volgende dag dat ze een seriemoordenaar is en later dat ze zwanger is van zijn kind. Negen maanden later zit Jimmy, met baby op schoot, te kijken naar de executie van de moeder van zijn dochter. En dan is Raising Hope nog maar tien minuten aan de gang! Jimmy woont nog bij zijn ouders die met frisse tegenzin bereid zijn hun zoon te helpen bij de opvoeding van de ­kleine Hope. Moeder Virginia is een kettingrokende schoonmaakster, vader Burt is zelf nog een kind, neef Mike slaapt in een tent in de keuken, en de dementerende grootmoeder loopt bijna dagelijks naakt door het huis. De familie Chance is wat Amerikanen noemen white trash, een tikje asociaal dus. Maar de gezinsleden laten tussendoor zien dat ze het hart op de juiste plek hebben. Ook deze serie deed het behoorlijk goed in Amerika.

De dinsdagavond zou best een mooie tv-avond kunnen worden. Voor de fans: de volgende week keert ook de comedy Modern Family weer terug op RTL 5.

Glee, musicalserie, dinsdag RTL 5 20.30

New Girl, comedyserie, RTL 5 21.25

Raising Hope, comedyserie, dinsdag RTL 5 22.20

Reageren