Dion Graus gaat kaal voor gastrol in Flikken Maastricht

29 april 2012 13:06 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

PVV politicus Dion Graus maakt zich al jaren hard voor het wel en wee van dieren. Dat de animal cops, politiemensen die zich uitsluitend met dierenleed bezighouden, wegbezuinigd worden dreef Dion tot vergaande stappen.

Graus deed in Eva Jinek op zondag zijn beklag over het feit dat de animal cops, die destijds metname door zijn invloed in het leven geroepen waren, op het punt staan te verdwijnen.

Tegen medegast Victor 'Flikken Maastricht' Reinier liet Graus zich ontvallen graag een animal cop te spelen in Reiniers politieserie. "Het zuidelijke accent heb ik al" grapte de van oorsprong Limburgse PVV-politicus.

Victor Reinier vond dit zó'n goed idee dat direct contact werd gezocht met de producent van de serie om de gastrol vast te leggen.

Lange lokken kortwieken
De Flikken-producent vond het een prima plan, op één voorwaarde: Graus moest wel zijn lange lokken kortwieken voordat hij de laatste animal cop mag spelen in de serie. Niet lang daarna zette een kapster live op tv de schaar in Graus' haar. "En dit allemaal op kosten van de publieke omroep!", besloot Graus met een knipoog.

Wanneer de animal cop aflevering van Flikken Maastricht te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bekijk HIER de desbetreffende aflevering van Eva Jinek op zondag. Het knipincident is te zien vanaf de 53e minuut.

Meer over