Dirty sexy Lucy

Overal waar Lucy Liu (40) opduikt, ontstaan problemen. Nou ja, op het scherm dan. Dat was zo in Ally McBeal, in Kill Bill, zelfs in Ugly Betty en nu dus ook in Dirty sexy money.

Als advocate Nola Lyons probeerde ze Letitia Darling voor moord op haar minnaar Dutch George te veroordelen. Maar vorige week viel haar plannetje in het water, toen uitkwam dat ze er al een tijdje een relatie op nahield met Letitia's zoon Jeremy.

Oorlog
Einde carrière, maar niet het einde van haar oorlog tegen de Darlings. Want samen met Simon Elder probeert ze er alles aan te doen om de steenrijke familie omver te werpen, één voor één.

Over Lucy
Lucy Liu, die zichtbaar geniet van haar rol, over haar personage, typecasting en het feit dat ze veertig is geworden:

Nola Lyons
"Ik was vorig jaar in Parijs, waar ik een expositie voorbereidde van mijn kunstwerken. De vorige serie waarin ik speelde, Cashmere maffia, was kort daarvoor gestopt. Netwerk ABC wist dat ik een enorme fan was van Dirty sexy money. Vervolgens hebben ze een personage voor me bedacht. Nola is geen mak schaapje, is zelfs een beetje agressief. Een sterke dame. Ze wilden de serie al een beetje gewaagder en spannender maken; het lot heeft ons samengebracht."

Over schurkenrol
"Iedereen denkt dat ik getypecast word, omdat ik zowel in Ally McBeal, als in Kill Bill en nu weer in Dirty sexy money een slechterik speel. Maar zo zie ik het niet. De personages hebben een reden waarom ze zo doen. Sterker nog: ik vind ze juist heel oprecht. En Ally McBeal? Dat is de belangrijkste gebeurtenis geweest in mijn carrière."

40
"Ik ben in december 40 geworden. En ik moet zeggen dat ik me geweldig voel. Ik ken meiden van in de twintig die zich gedragen alsof ze zestig zijn! Het gaat om je houding, hoe je bent en hoe je leeft. En mijn leven wordt alsmaar beter!En dat had ik nooit verwacht toen ik jonger was."

Reageren