Discrimineert Dushi?

26 Oktober 2009 15:15 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het weekend van Wendy van Dijk kon niet meer stuk. Ushi & Dushi was afgelopen zaterdag hét kijkcijferkanon van de avond. Maar liefst 2,4 miljoen mensen stemden af op het nieuwe programma.

De serie Ushi & Dushi is het gesprek van de dag, maar niet iedereen kan Wendy's nieuwe alterego waarderen. Het Antilliaanse typetje Lucretia is volgens sommige mensen namelijk racistisch.

Vooroordelen
De weervrouw uit Curaçao zou een Surinaams accent hebben, er onrealistisch uit zien en het ene na het andere vooroordeel bevestigen.

"Als wij genoeg geld hebben, stoppen we met werken. Dan gaan we lekker in de hangmat liggen!" zegt Lucretia in de eerste aflevering tegen de vader van Frans Bauer.

Aangedikt
De blonde RTL-presentatrice is zich van geen kwaad bewust en heeft er alles aan gedaan om haar typetje goed uit te voeren. "Ik heb programma's van TeleCuracao gekeken op internet, zodat ik het accent goed onder de knie zou krijgen. "

"Het viel me op dat Antilianen in het echt een stuk rustiger en bedeesder zijn, maar ik heb het wel een beetje aangedikt", vertelde Wendy vorige week in een interview met Televizier.nl.

Kijkcijfers
Kritiek of niet: het nieuwe programma heeft de zaterdagavond van RTL 4 wel weer op de kaart gezet. Er werd dit weekend massaal op de zender afgestemd, want naar zowel Ushi & Dushi als Ik hou van Holland keken meer dan twee miljoen mensen.