Discussie rond Sumera (X-Factor)

Het wegstemmen van X-Factor kandidate Sumere laat de gemoederen niet met rust. Het afgelopen weekend ontstond discussie over het besluit van jurylid Gordon om als laatste, doorslaggevende stem voor kandidaat Kelvin te kiezen, en niet voor de beter zingende Sumera.

In De Telegraaf verdedigt Gordon nu zijn besluit: "Wat Sumera de das om deed was haar arrogante blik. Het lijkt wel alsof Nederland 3 haar heeft gestuurd, om te kijken hoe ver ze het schopt in een commercieel programma. En dat zien de kijkers ook."

Kippenvel van Kelvin
Tegelijkertijd ontpopte Kelvin zich volgens Gordon opeens als een goed alternatief voor Sumera: "Ik kreeg kippenvel van het optreden van Kelvin. Ik dacht van tevoren ook dat Sumera de sing off gemakkelijk zou winnen. Maar ik werd van mijn sokken geblazen door een rennende, tegelijk goed zingende en entertainende Kelvin. Toen wist ik zeker: ’hij heeft de X factor’”, aldus de ster tegen de krant.

Dooddoener
Ook jurylid Eric van Tijn is het eens met Gordon en vindt de kritiek van het publiek onterecht: "Dit is niet als dooddoener bedoeld, maar had dan op haar gestemd! Het publiek bepaalt wie wij moeten kiezen...” Doordat Sumera niet genoeg stemmen van het publiek kreeg, kwam ze uiteindelijk in de Sing Off terecht, wat tot haar vertrek bij het programma leidde.

Van Tijn: "Bij de herkansing dacht ik op voorhand ’ik ga voor Sumera’. Maar Kelvin ging er ineens zó overheen, vol overgave en vuur, en ik zit er om mijn hart te laten spreken. Ik zei tegen Gordon ’ik weet niet wat jij doet, maar ik ga voor Kelvin’."

Reageren