Dit was de grote finale van BNTM

Maandagavond was het zover: de live finale van Benelux' next topmodel, die plaatsvond in de Lichtfabriek in Haarlem. De Nederlandse modetop van Nederland én flink wat BN'ers hadden zich verzameld om finalisten Rosalinde, Maxime en Denise te zien strijden voor de titel. Ook Televizier.nl's GJ Kooijman had een plekje veroverd in de zaal: hij praat je bij.

Als een half uur voor aanvang de zaaldeuren opengaan, is het vechten om een goed plekje vlakbij de catwalk. En niet alleen familie en vrienden willen 'front row' zitten; ook sterren als Frans Molenaar, Wendy van Dijk en Irene van de Laar nemen plaats op de eerste rij.

Zenuwachtig
Gelukkig heeft Daphne Deckers geen stoel nodig. Zij presenteert namelijk vanavond de finale en draagt maar liefst twee prachtige jurken. Maar ondanks haar jarenlange ervaring lijkt ze toch wat zenuwachtig voor deze uitzending...

Struinen over de catwalk
Tussen gastoptredens van onder andere de zes finalisten van So you think you can dance, X-Factor's Lisa Lois en Di-Rect door draaide het natuurlijk vooral om de drie fanatieke finalisten. De Nederlandse Rosalinde en Denise mochten samen met de Vlaamse Maxime in maar liefst vier outfits over de catwalk struinen.

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110312/ab6b02d72a7b92e295dcf9001db70edb/poptv_overdeserie

Van statige jurken tot wilde outfits van Bas Kosters: de modellen gooiden alles in de strijd. Zelfs hun acteertalent werd getest tijdens een commercial met acteur/model/lekker ONM-hapje Dirk Taat die ze live moesten opnemen. Dat ging niet iedereen vlekkeloos af: Denise vergat zelfs een deel van haar tekst!

En de winnares is…
Als de jury terugkomt na een langdurig beraad, is het tijd voor de uitslag. In tegenstelling tot eerdere edities van het vergelijkbare Holland's next top model, mag het publiek niet meestemmen. Deze keer is het woord dus volledig aan de jury.

Uiteindelijk komt (met zestig procent van de stemmen) Rosalinde als winnaar uit de bus: zij krijgt de titel Benelux' next top model in haar schoot geworpen. Als ik haar direct na afloop spreek (ze houdt de cheque nog in haar handen!), is ze nog niet helemaal van de schrik bekomen:

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110313/b7d94d07ddfc9ba6a615904c32e54af7/poptv_overdeserie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rosalinde, daar sta je dan met een cheque van 75.000 euro. Besef je het allemaal wel?

Rosalinde
: "Nee, nog niet. Ik ben er ontzettend blij mee, maar het dringt nog niet helemaal tot me door."

Had je verwacht dat je zou winnen?

"Nee, het was zeker geen 'kat in het bakkie'. We staan hier met drie meiden die naar mijn idee even goed zijn. We hielden bij het wachten op de uitslag elkaars handen stevig vast: allemaal zweethandjes. Het was zo spannend!"

Hoe was het om live een commercial op te nemen met zo'n halfnaakte man naast je in bed?

"Ik was wel even zenuwachtig toen ik hem zag, haha."

Catwalk Coach Mariana Verkerk (die ernaast staat te luisteren, red.) breekt in: "Als ik jou was geweest, Rosalinde, had ik hem gelijk boven op zijn mond gezoend! Ik snapte er niets van."

Rosalinde: "Nou, volgende keer beter, hè?"

Welke kant van het modellenvak wil je op?

"Alles! Eigenlijk wil ik gewoon alles doen... Eerst Nederland maar veroveren en dan door naar het buitenland."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110314/35550b8dfbcb31f379ee1413aadaff3c/poptv_overdeserie

Vanaf begin volgend jaar ben je voor een Max Factor-campagne in heel Nederland te zien. Raak je eraan gewend om jezelf op posters te zien?

"We liepen voor de show even naar buiten om de posters van C&A te bekijken; dat vond ik al heel wat. Dus dat gaat nog wat worden..."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wie al wel jaren ervaring heeft met de spotlights is natuurlijk presentatrice Daphne Deckers. Ook haar heb ik na afloop gesproken:

Het seizoen zit erop. Had je van tevoren gedacht dat deze drie meiden de finale zouden halen?

Daphne
: "Ja. Zeker weten doe je het natuurlijk niet, maar dit is een finale waarop ik heel trots ben. Omdat het drie heel verschillende meiden zijn: We hadden een koele blondine, een klassieke schoonheid met donkerbruin haar en een heel charismatische Surinaamse dame. Wat mij betreft was dit een topfinale, hoewel mijn favoriet niet heeft gewonnen."

Wie was dat?

"Denise, maar ik vind Rosalinde ook geweldig. Eigenlijk alle drie, want dit was typisch zo'n jaar dat je eigenlijk geen winnaar wilde kiezen."

Waarom was Denise jouw favoriet?

"Ik vond haar erg charismatisch en positief, met de juiste attitude. En ze spat echt van de catwalk af. Maar ik heb ook prachtige foto's van Maxime gezien. Ze zaten qua niveau gewoon heel dicht bij elkaar en ik denk dat ze ook alle drie een toekomst hebben."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/109937/fec7a1a7a3540b4ea5626455bd5d343a/poptv_overdeserie

ANTM was vorige zomer in Nederland voor opnames. Jij speelde daar ook een rol in. Heb je daar nog iets van opgestoken?

"Wat ik daarvan heb geleerd, is dat we bij Benelux' next top model meer doen met veel minder geld. En dat wij heel trots mogen zijn op ons progamma, wat we maken met véél minder mensen: wij met 25 man en zij met 150..."

"Ik vond Tyra Banks waanzinnig professioneel en de jury heel scherp. Maar de Amerikanen zeggen altijd dat ze HNTM de beste buitenlandse versie vinden; dat vinden ze van BNTM ongetwijfeld ook!"

In tegenstelling tot oud-ANTM-kandidaten doen de voormalige Nederlandse kandidaten het internationaal behoorlijk goed. Hoe trots ben jij op hen?

"ANTM heeft nog nooit een topper ontdekt; ik weet niet hoe dat kan als je in heel Amerika mag scouten. Wij hebben daarentegen Kim Feenstra, Sylvia Geurs, Cécile Sinclair en Patricia van der Vliet, wat een echt topmodel is, dus ik verwacht ook heel veel van deze drie dames."

Weet je al iets over een eventueel nieuw seizoen?

"Nee, daar is nog niets over bekend, maar gezien het succes van deze reeks zou het zomaar kunnen zijn dat we weer een Benelux'-serie gaan maken."

Reageren