Dit was seizoen vier

De laatste aflevering van seizoen vier van Gooische vrouwen is net achter de rug en het was weer smullen geblazen. Wil jij nog even teruglezen wat er in het vierde seizoen allemaal is gebeurd? Lees dan snel verder!

Door Yar Verheijden

Een anoniem cadeau zorgde op de bruiloft van Willemijn en Evert voor veel opschudding. Het presentje was afkomstig van de sluwe au pair Tippiwan, die de dames hiermee spontaan onder enorme tijdsdruk zette. De vriendinnen waren niet snel genoeg en de bom ging af. Willemijn is niet meer.

Begrafenis
Met deze explosieve kick-off ging seizoen vier van start met een sobere begrafenis. Maar Gooische vrouwen zou Gooische vrouwen niet zijn als ook deze laatste groet aan Willemijn een speciale wending kreeg. Martin kreeg last van hyperventilatie en belandde in het ziekenhuis. Diagnose: onbekend. Medicijn: extra aandacht van vrouwlief Cheryl.

Willemijn
Natuurlijk zijn de Morero’s niet de enige met de nodige problemen. Claire is na het vertrek van haar dochter Merel (die op kamers is gegaan) eenzamer dan ooit. Waar ze voorheen Willemijn had om haar eenzaamheid mee te delen, moet ze het nu doen met weduwnaar Evert. Ze dringt zich aan hem op en probeert zelfs Willemijns plaats in te nemen.

Ernst
Gelukkig voor Evert raakt Claire al snel in de ban van oude liefde Ernst. Na een vluggertje op de golfclub besluiten de twee er samen weer vol voor te gaan. Oude liefde roest niet, zo blijkt, want de relatie tussen Ernst en Claire is perfect. Zo leuk zelfs dat de blonde advocate haar geld aan hem toevertrouwt.

FIOD
Helaas gaan liefde en geluk in 't Gooi meestal niet goed samen en dat geldt ook zeker voor Claire. Al snel blijkt dat Ernst niet zo netjes omgaat met het geld van anderen. Hij wordt opgepakt door de FIOD wegens beleggingsfraude. En Claire? Die blijft wederom alleen achter.

Anouk
Claire's goede vriendin Anouk lijkt haar leven te hebben gebeterd en is weer verliefd. Écht verliefd. Op een dichter. Ze bezoekt samen met Cheryl en Claire seminars van de zweverige Joost en raakt volledig in de ban van zijn proza. Kort nadat de twee elkaar ontmoeten trekt Joost dan ook bij Anouk in.

Roelien
Ondertussen heeft ook weduwnaar Evert niet stil gezeten. Nadat Martin hem kennis liet maken met Roelien, de hondenfluisteraar(!) van de Morero's, is Evert weer tot over zijn oren verliefd. De twee zijn onafscheidelijk en kunnen niet van elkaar afblijven.

Losse handjes
Na een wat moeizame start lopen de overige Gooische dames langzaam warm voor Roelien. De dierenvriend helpt waar ze kan en staat altijd voor iedereen klaar. Zo was ze precies op tijd toen Joost voor de zoveelste keer zijn frustratie afreageerde op Anouk.

Jawoord
Tijdens een etentje ter ere van Anouk biechtte Martin op dat hij voor de tweede keer het jawoord aan zijn Cheryl wil geven. "Gewoon, omdat we weer verliefd zijn!" en Roelien shockeerde iedereen met haar zwangerschap.

Seizoen vijf
Nu we ook van de laatste aflevering hebben kunnen genieten - Marin en Cheryl’s bruiloft was heerlijk over de top! - moeten we het weer een tijdje zonder onze Gooische vrienden stellen. Maar er is hoop!

Ontsnapping
RTL heeft namelijk laten weten dat ze een vijfde reeks gaan opnemen. Gelukkig maar, want de ontsnapping van Tippiwan, de opbloeiende romance tussen Tom en Anouk, het alcoholgebruik van Claire en de baby van Roelien en Evert beloven heel wat voor seizoen vijf. Wij hebben er nu al zin in!

Reageren