Divagedrag Linda de Mol?

10 juni 2008 17:08 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De populaire dramaserie Gooische vrouwen had dit jaar als enige productie van Nederlandse bodem een nominatie te pakken op het TV-festival in Monte Carlo. Helaas vissen ze nu alsnog achter het net. Naar verluidt niet omdat de serie niet goed genoeg zou zijn, maar vanwege de hoge eisen van Linda de Mol.

Door: Stella Blokpoel

Gooische vrouwen maakte onder andere kans op een prijs in de categorie tv-series comedy. Volgens een woordvoerster van het festival, Carole Mandorlo, stelde de Nederlandse delegatie van Endemol een berg onredelijke eisen aan de organisatie. "Ze weigerden zich beschikbaar te stellen voor interviews en wilden precies weten welke bureaus de foto's zouden nemen en waar die dan vervolgens terecht zouden komen", aldus Carole. "We wilden ze heel graag tegemoet komen en zijn voor een deel op hun eisen ingegaan."

Privéleven
Toen actrice en presentatrice Linda de Mol vervolgens echter eiste dat er ook geen vragen mochten worden gesteld over haar privéleven, was voor festivaldirecteur Tomatis de maat vol. Hij besloot afgelopen zaterdag Gooische vrouwen uit te sluiten van deelname. Carole: "Dit is de eerste keer in de historie van het festival dat een genomineerde productie de toegang is ontzegd. Wij vinden het erg jammer, maar willen graag dat genomineerden de regels van het festival respecteren."

Meer over