Divorce Hotel een week later op televisie vanwege Songfestival

Divorce Hotel wordt een week uitgesteld. Vanavond zou het programma van start gaan waarin Goedele Liekens stellen die willen scheiden helpt om zonder ruzie uit elkaar te gaan.

Vanwege het Songfestival besloot RTL om het programma een week later uit te zenden. Een nieuw programma dat moet opboksen tegen al het Songfestivalgeweld zal geen fijne start hebben en dus koos RTL voor de veilige weg.

NIeuwe titel

De zenderdirectie lichtte toe: ''Het is natuurlijk zonde om een geheel nieuwe titel van start te laten gaan met zoveel concurrentie. Het liefst starten we niet met nieuwe programma's als er veel concurrentie is.''

Format

In Divorce Hotel kunnen stellen die vechtscheidingen willen voorkomen terecht in een hotel waar presentatrice Goedele Liekens de ex-geliefden door een scheidingstraject loodst. Divorce Hotel is een nieuw televisieformat in Nederland, maar het idee bestond al langer. Nederlander Jim Halfens begon drie jaar geleden zijn eigen Divorce Hotel, dat inmiddels wereldwijd wordt gezien als dé manier om zoiets naars en emotioneels als een echtscheiding positief te behandelen.

Uitzendingen

In plaats van Divorce Hotel zal een herhaling van Pro Deo worden uitgezonden om 20:30 uur op RTL 4. Ilse DeLange en Waylon zijn rond dezelfde tijd op Nederland 1 te zien met hun lied Calm After the Storm in de halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Meer over:

Reageren