DJ Joost van Bellen ergert zich aan onjuistheden in Andere Tijden

27 Mei 2013 11:35 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De zondagavond-aflevering van Andere Tijden, met het thema: House, Pillen en XTC, staat volgens DJ Joost van Bellen vol van ‘onjuistheden’. De DJ stond aan de wieg van de Nederlandse house.

Volgens Joost staat de aflevering van zondagavond 'mede dankzij het optreden van een HP-journalist bol van de fouten'. Volgens de DJ werden er bij de uitnodiging voor het eerste Nederlandse housefeest helemaal geen XTC-pillen verspreid. “Het waren plastic zakjes met zoetjes, géén XTC-pillen, zoals de kijker na het zien van deze geschiedvervalsing zal denken”, schrijft de DJ in zijn commentaar op Facebook.

Moraliserende ondertoon

Vooral stoort Joost zich aan de ‘moraliserende ondertoon’ van de aflevering. “'Waarom die moraal over XTC? Bij een programma over het levenslied en de Jordaan komt er toch ook geen zedenles over citroenjenever en alcoholisten die zelfmoord plegen? En als klap op de vuurpijl voelde het moralistische negatieve einde van deze aflevering alsof ik in 1991 een opruiend anti-house artikel in de Telegraaf las". 

Bekijk hier het volledige commentaar van Joost op de aflevering van Andere Tijden.

Meer over