Dochter redt leven moeder door kijken Grey's Anatomy

4 December 2011 07:41 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Een 10-jarig meisje heeft het leven van haar moeder gered. Ze gebruikte daarbij reanimatie-technieken die ze had gezien in de TV-serie Grey's Anatomy.

De 10-jarige Madisyn Kestell uit Wisconsin en haar moeder zijn al jaren trouwe fans van Grey's Anatomy. Toen haar moeder tijdens een astma-aanval door ademgebrek in elkaar zakte, belden Madisyn en haar vriendin Katelynn Vreeke meteen het alarmnummer. Daarna begon Madisyn met het reanimeren van haar moeder. Ze gebruikte daarbij de technieken die ze op televisie had gezien.

Volgens het ambulancepersoneel, dat 4 minuten later arriveerde en de vrouw naar het ziekenhuis bracht, heeft het optreden van Madisyn haar moeders leven gered. Als ze niet meteen het alarmnummer had gebeld en was gaan reanimeren zou Madisyns moeder niet meer leven.

Het is overigens niet de eerste keer dat Grey's Anatomy een leven redt: eerder besloot een verpleegkundige in Canada naar aanleiding van een verhaallijn in Grey's Anatomy om zich aan te melden als orgaandonor. Uiteindelijk stond Erin Taylor een van haar nieren af en redde daarmee een mensenleven.

Bekijk voor meer informatie over reanimatie dit Wikipedia-artikel.

Meer over