Docu Dutroux bij SBS 6

SBS 6 zendt donderdag 19 augustus een documentaire uit over de Belgische pedofiel en kindermoordenaar Marc Dutroux. Deze zomer is het vijftien jaar geleden dat zijn zaak speelde, en Dutroux zelf komt in deze documentaire aan het woord.

Hoe is alles zover gekomen? Waarom vergreep Dutroux zich aan jonge meisjes en wat maakte van hem het ‘Monster van België’?

Documentairemaakster Jessica Villerius boog zich over deze vraagstukken en zocht daarvoor persoonlijk contact met Marc Dutroux.

Leven
De documentaire schetst het leven van Dutroux vanaf zijn geboorte, waarin al snel duidelijk wordt dat de Belg een allesbehalve normale jeugd heeft gehad.

Zijn vader en moeder waren hem liever kwijt dan rijk. Victor Dutroux, de vader van Marc, vertelt voor de camera zelfs nooit enige liefde voor zijn zoon te hebben gevoeld. Ook heeft Dutroux tot zijn vijftiende op negen verschillende scholen gezeten, wat zorgde voor een achterstand in zijn sociale ontwikkeling. Zijn familieleden beamen deze feiten.

Kenners, onder wie de betrokken politierechercheur, leggen uit wat het verband is tussen Dutroux’ ongewone jeugd en de afschuwelijke misdaden die hij jaren later pleegde.

Geschiedenis
Op 13 augustus 1996 wordt Marc Dutroux (53) gearresteerd op verdenking van ontvoering van zes meisjes: Julie, Mélissa, An, Eefje, Laetitia en Sabine. De laatste twee worden levend aangetroffen in de kelder van Dutroux, voor de andere vier kwam de hulp te laat.

Dutroux zou daarbij gesteund zijn door zijn eigen vrouw, Michelle Martin, die hem onder meer hielp met het bouwen van de kelder. In 2004 werd hij uiteindelijk tot levenslang veroordeeld. Zijn vrouw Michelle krijgt een vonnis van dertig jaar te horen.

Reageren