Documentaire over drama op Utoya

17 april 2012 16:11 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Anders Breivik staat deze week terecht voor de moord op 77 mensen. Vanwege de rechtszaak zendt BNN de documentaire over het drama op Utoya vanavond nogmaals uit. 

Het meisje dat haar zus overhaalde om toch naar het zomerkamp op Utoya te komen. De jongen die Anders Breivik, vermomd als agent, met een pontje naar het eiland bracht. En de jongen die vlak voor zijn ogen zag hoe Breivik zijn vriend doodschoot. Allemaal doen ze vanavond hun aangrijpende verhaal. 

Een grote nachtmerrie
Het Noorse Drama op Utoya vertelt het verhaal vanaf de dag dat de jongeren van de socialistische partij AEF nietsvermoedend aankwamen op het eiland. De organisatie van het zomerkamp filmde deze beelden zelf. Overlevenden vertellen in de documentaire over de mooie tijd die ze met elkaar hadden, voordat hun verblijf op het kamp van de ene op de andere dag in een grote nachtmerrie veranderde. 

Rechtszaak
Anders Breivik schoot op Utoya 69 mensen dood. Voordat hij het bloedbad op het Noorse eiland aanrichtte, bracht hij met een bomaanslag in het centrum van Oslo 8 mensen om het leven. Met de aanslagen wilde Breivik naar eigen zeggen de maatschappij tegen islamitische immigratie beschermen. Gisteren is de rechtszaak tegen de massamoordenaar begonnen. Breivik toont geen berouw: hij zou de moordpartij zelfs opnieuw doen als hij de keuze had. 

Het Noorse Drama op Utoya is vanavond om 23.15 uur te zien bij BNN op Ned. 3

Meer over