Documentaire over zeilmeisje Laura Dekker bij BNN

BNN zendt de Amerikaanse documentaire Maidentrip uit. Hierin wordt het verhaal verteld van Laura Dekker, het ‘zeilmeisje’, dat op jonge leeftijd de wereld rond zeilde.

Als jongste solozeilster ooit, ging Laura in 518 dagen de wereld over. Op haar veertiende vertrok ze uit Nederland en januari 2012 bereikte ze het eiland Sint Maarten. Aan de hand van persoonlijke video- en geluidsopnames die het zeilmeisje op volle zee maakte, produceerde de Amerikaanse Emily McAllister een documentaire. Daarbij gebruikte ze beeldmateriaal van de Galapagos Eilanden, Frans-Polynesië, Australië en Zuid-Afrika.

Geboren op zee

Dekker werd geboren op een boot in Nieuw-Zeeland en woonde de eerste vijf jaar van haar leven op zee. Dat ze zich daar altijd het meest heeft thuisgevoeld, bleek wel toen ze in 2009 aankondigde dat ze graag als jongste zeilster ter wereld een reis om de wereld wilde maken.

Kinderbescherming

Heel Nederland viel over haar heen. Er werd zo gediscussieerd over Laura’s plannen, dat de Raad voor de Kinderbescherming zich ermee ging bemoeien. Na een rechtszaak mocht ze uiteindelijk toch vertrekken in augustus 2010.

Maidentrip is te zien op vrijdag 21 maart bij BNN op Nederland 3.

Na haar zeilavontuur vertrok Laura Dekker naar Marokko voor het programma Atlas.

Reageren