Documentaire Rauwer maakt veel los

De gisteren uitgezonden documentaire Rauwer, over moeder Francis die haar zoon Tom alleen rauw voedsel geeft, deed twitter ontploffen. 

In Rauwer was te zien dat de vijftienjarige Tom veel te licht is en kleiner dan zijn leeftijdgenoten. Zijn groeicurve is die van een ondervoed kind uit Afrika. Volgens kinderartsen komt dat omdat Tom nogal wat essentiele voedingsmiddelen in zijn dieet mist. Toch weigert moeder Francis haar zoon iets anders te geven. Bovendien haalde ze Tom van school omdat hij daar te veel in de verleiding zou komen om iets lekkers te eten. En dus werd ze onder toezicht van Jeugdzorg geplaatst.

Goeroe

Op Twitter was de algemeen heersende mening dat moeder Francis een manipulatieve gek is en Tom gehersenspoeld. De scène waarin een Amerikaanse rawfood-goeroe Tom vertelde dat de toekomst van de wereld afhing van hem en zijn dieet, zei wat dat betreft genoeg.

De hond

Ook de schriele hond des huizes kon op de sociale media op veel medeleven rekenen. Hij werd op een vastenkuur gezet omdat dat volgens Francis zijn oorontsteking zou genezen. Gelukkig mocht hij na de kuur weer op zijn vaste dieet van wortelbrokjes. 

Spoedprocedure

Vandaag werd bekend dat Bureau Jeugdzorg een spoedprocedure begint om Tom uit huis te plaatsen. Niet vanwege zijn dieet, maar omdat Francis hem nu al twee jaar van school weg houdt. Jeugdzorg wil dat hij op 7 januari weer naar school gaat. 

Gevang

In de documentaire vertelde Francis dat ze liever heeft dat ze liever het gevang in gaat dan dat ze Tom weer naar school laat gaan. Hoe dat gaat aflopen?  

Bekijk de documentaire Rauwer hier terug

Reageren