Dokter Jan is terug met De Lijf Show

Krijg je van borstvoeding hangborsten? Is het waar dat dikke mannen kleinere penissen hebben? Feiten en fabels over gezondheid en het menselijk lichaam passeren de revue in De Lijf Show.

Twee teams van bekende Nederlanders beantwoorden de vragen van presentator Marc Klein Essink (53, foto) en buigen zich over dilemma’s. In een van de onderdelen moeten de deelnemers de juiste keuzes maken om
zo jong en zo slank mogelijk te blijven. Op een scherm zijn direct de effecten te zien. Zo kun je, als je pech hebt, ineens dertig kilo dikker of veertig jaar ouder worden. De teams krijgen op de tribune steun van een eigen publieksvak dat meespeelt met een stemkastje.

Dokter Jan van de Woudsen

Op medisch gebied zou Marc Klein Essink de kandidaten goed van advies kunnen dienen. In de ziekenhuissoap Medisch Centrum West speelde hij zes seizoenen de rol van dokter Jan van de Wouden. Het is even geleden, de serie stopte in 1994, maar van de uitgebreide research die hij moest verrichten, is vast wel ’t een en ander blijven hangen. Wat betreft de vragen over hangborsten en dikke mannen: de eerste veronderstelling klopt niet, de tweede wel.

Reageren