Dolf Jansen: Echt

Hardlopen is zijn leven. Hij heeft al 115.000 kilometer hollend afgelegd en zijn persoonlijk marathonrecord staat op een respectabele 2.28.22. Maar omdat er brood op de plank moet komen, maakt cabaretier Dolf Jansen (45) ook radio- en theaterprogramma's.

Echt is de titel van zijn oudejaarsshow, die de VARA vanavond een dag te laat uitzendt. Het gaat over wat echt en wat niet echt is, over waarheid en leugen, oprechtheid en huichelarij. De recette van de voorstelling van 31 december, opgenomen in de Amsterdamse Kleine Komedie, komt ten goede aan de actie van Theo Maassen voor gevluchte kinderen in Congo.

Een wereld
"Want", vindt Dolf, "we moeten inzien dat de hele wereld één is, dat we met zijn allen voor die wereld verantwoordelijk zijn en dat wij vanuit onze rijkdom invloed kunnen en moeten hebben op de rest van de wereld."

Marathon
Intussen droomt hij stiekem van zijn volgende marathon. Van 'het branden van de longen, het schroeien der spieren, het snijden van de wind, het kraken van de voeten en het piepen van de liezen', zoals hij het in zijn boek Altijd verder even mooi als plastisch omschrijft.

Reageren