Dominique van der Heyde naar Nieuwsuur

19 juni 2013 13:27 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ferry Mingelen wordt per 1 januari met ‘pensioen’ gestuurd door de NOS en Dominique van der Heyde neemt het stokje van hem over als politiek verslaggever van Nieuwsuur.

Dominique van der Heyde neemt per 1 januari het stokje over en is blij met haar nieuwe ‘job’. “Ik ben erg blij met deze benoeming. Voor mij is het een logische stap. Nieuwsuur is een fantastisch journalistiek programma met zeer veel ruimte voor politiek. In het NOS Journaal moet ik me beperken tot commentaar van hooguit twee minuten, alles moet kort en krachtig. Nieuwsuur leent zich voor uitgebreid verslag en duiding, daar zal ik dus veel meer in kwijt kunnen.”

Ook Joost Oranje, hoofdredacteur van Nieuwsuur is verheugd. “Met Ferry Mingelen nemen we straks in januari afscheid van een markant en buitengewoon kundig politiek commentator; met Dominique verwelkomen we een waardige opvolger.”

Veel kennis van zaken

Dat Van der Heyde kennis heeft van zaken blijkt wel als we haar biografie doorneuzen. Ze studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam voordat ze in 1996 aan de slag ging bij het NOS Journaal. Na een aantal jaar werkzaam te zijn bij de buitenlandse redactie werd ze verslaggever. Sinds september 2009 is ze politiek duider van het NOS Journaal.

Meer over