Don Johnson wint miljoenenclaim

Don Johnson kan binnenkort een flink bedrag op zijn bankrekening verwachten. De acteur liet voor het opnemen van de serie Nash Bridges vastleggen dat hij de helft van de opbrengsten zou krijgen.

Johnson kreeg echter geen geld nadat de serie stopte, en stapte naar de rechter. Die stelde hem in het gelijk, wat hem een aardig bedragje van minimaal 23,2 miljoen dollar oplevert.

Miami Vice
De entertainmentbedrijven voerden als tegenargument aan dat de serie niet winstgevend was, en zij Johnson dus geen geld verschuldigd waren. Bovendien zou de acteur, vooral bekend van Miami Vice, al zo'n 40 miljoen dollar hebben gekregen.

De rechter had hier echter geen boodschap aan. Een jury stelde de 60-jarige Johnson in het gelijk. Het bedrag kan nog oplopen, omdat er geen vast bedrag in het contract is opgenomen, maar het percentage van vijftig procent.

Hoger beroep
Van alle inkomsten die nu nog verdiend worden met Nash Bridge, krijgt Johnson dus de helft, een lucratief zaakje dus.

Overigens is nog niet helemaal zeker dat Johnson het bedrag ook krijgt. Een van de entertainmentbedrijven heeft aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Reageren