Donderdag: Actie Voor Pakistan (update)

Vandaag, donderdag 26 augustus 2010, is het vanaf 07.30 uur 's ochtends tijd voor de nationale inzamelingsactie voor Pakistan. Zowel de complete NPO (tv en radio) als RTL en SBS, maar ook onder andere Radio 538 en Q-Music doen mee om Nederlanders op te roepen om geld te storten op giro 555 voor de slachtoffers van de watersnoodramp. Update: de actie is ook live te volgen op Twitter!

(Updates: onderaan)

Zanger Marco Borsato opent samen met SHO-directeur Jan van Doggenaar de actie. Gedurende de hele dag zal er aandacht voor de ramp zijn.

Actie voor Pakistan
Centraal staat de avonduitzending op Nederland 2. Dan zenden de gezamenlijke publieke omroepen live vanuit het instituut voor Beeld en Geluid van 20.50 tot 22.00 uur een inzamelingsactie uit.

Presentatoren Joost Karhof en Sophie Hilbrand zullen de show presenteren, talloze bekende Nederlanders nemen plaats in panels of verlenen op andere wijze hun medewerking. Zo zal 's middags al op Radio 2 een platina plaat van Ilse de Lange geveild worden voor het goede doel.

Beelden
De tv-show Actie voor Pakistan vormt de kroon op een dag lang geld inzamelen. De actie liet even op zich wachten omdat de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) niet zeker waren of een inzamelingsactie in de zomervakantie zin zou hebben.

Bovendien waren er erg weinig beelden van de ramp, waardoor de situatie erg abstract zou blijven. Nu de zomer ten einde loopt en beelden uit Pakistan binnenkomen, lijkt dat probleem van de baan.

Opbrengst voor Pakistan
De opbrengst van de hulpactie wordt rond middernacht bekend gemaakt. Maandag 23 augustus was er al ruim 5 miljoen euro binnen. Donderdag wordt geregeld een nieuwe tussenstand bekend gemaakt.

---

Update 08.15 uur:
Giro 555 live op Twitter


De samenwerkende hulporganisaties zijn ook samen live te volgen op Twitter: Twitter.com/giro555tweets.

Reageren