Dood krokodillenman Steve Irwin was gruwelijk

De cameraman die in 2006 de dood van Steve Irwin filmde heeft zijn verhaal gedaan voor de Australische televisie. Steve blijkt honderden keren gestoken te zijn.

Steve Irwin werd bekend dankzij het programma Crocodile Hunter. Hij was enthousiast, praatte zo snel als een werkende Fyra-trein en was voor de duvel niet bang. Steve kwam in 2006 op 44-jarige leeftijd om het leven doordat hij werd gestoken door een pijlstaartrog.

Plas met bloed

Cameraman Justin Lyons vertelde voor de Australische televisie hoe de laatste momenten van Irwin eruit zagen. Steve en Justin filmden een pijlstaartrog van 2,5 meter. Om een mooi shot te krijgen ging Steve het water in op het moment dat de rog wegzwom. Maar de pijlstaartrog schrok en zwom terug.

„Hij begon meteen wild te steken”, vertelt Justin. „Wel een paar honderd keer binnen een paar seconden.” Justin vermoedt dat de rog de schaduw van Steve verwarde met een tijgerhaai. Een paar seconden later zag hij dat Steve in een enorme plas met bloed lag.

Ik ga dood

Het lukte Justin om Steve terug in de boot te krijgen en daar zag hij hoe ernstig de schade was. „De staart van de rog was door zijn borst gegaan als ware het warme boter. Hij had een wond van 5 cemtimeter bij zijn hart en leed vreselijke pijnen.”

Op de weg terug probeerde Justin de krokodillenjager moed in te praten. „Hou vol, denk aan je kinderen, maar Steve keek me heel rustig aan en zei: 'ik ga dood'”. Dat waren zijn laatste woorden.

Waar de beelden van de fatale aanval zijn gebleven, weet Justin niet. Hij hoopt dat ze nooit boven water zullen komen.

Joep van Deudekom schreef voor Televizier een column over zijn bezoek aan de dierentuin van Steve Irwin.

Reageren