'Downton Abbey' opent deuren voor toeristen

10 juni 2012 17:36 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Goed nieuws voor fans van Downton Abbey: vanaf juli is het eeuwenoude kasteel dat dienst doet als set van het Britse kostuumdrama te bezichtigen. 

De derde reeks van Downton Abbey is pas januari volgend jaar te zien, maar wie het prachtige landgoed van de adelijke familie Crawley zelf wil zien kan vanaf juli al terecht in de echte Downton Abbey.

Highclere castle
De familie Crawley mag dan namelijk fictief zijn, hun woning is dat allesbehalve. Het eeuwenoude Highclere castle, zo'n anderhalf uur rijden van Londen, doet namelijk dienst als set voor de serie.  
Dit maakt Downton Abbey uniek, want de meeste (kostuum)drama's worden opgenomen op nagebouwde sets in een studio.

Overlast
De reeks speelt zich daadwerkelijk af op Highclere. De graaf en gravin van Carnarvon, de daadwerkelijke eigenaren en bewoners van het monumentale pand, hebben hun deuren geopend voor de makers van de hitserie. Hierdoor is de serie behoorlijk authentiek, maar zit het adelijk echtpaar tijdens de opnames ook maandenlang opgezadeld met de cast en crew. In het begin struikelden ze geregeld over snoeren en kabels. Maar de gravin verklaarde in een interview het er graag voor over te hebben omdat Downton Abbey de rijke historie van Highclere op een breed publiek overbrengt.

Meer informatie over de Downton Abbey tour is HIER te vinden. 

Meer over