Dr. Phil aangeklaagd door beste vriendin

Dr. Phil wordt aangeklaagd door zijn beste vrienden. En niet zomaar: de vrouw zou zijn aangevallen door de hond van Dr. Phil en daar flinke verwondingen aan overgehouden hebben. Ze is naar de rechter gestapt om de schade te verhalen.

Een Amerikaanse website kreeg de rechtbankdocumenten in handen. Ze beschrijven hoe de vriendin, Janet Harris, de tv-psycholoog onder meer grove nalatigheid verwijt.

Dat komt omdat het ras waartoe de hond van Phil behoort (een Koreaanse Jindo), bekend staat om zijn territoriale en onvoorspelbare gedrag. Maar Phil zou niet genoeg gedaan hebben om te voorkomen dat het dier de vrouw aanviel.

Bloedingen
De beten van de hond veroorzaakten bloedingen door wonden, schrammen en sneeën, en hevige bloedingen waardoor de vrouw zes dagen lang verpleegd moest worden.

Ze eist nu een vergoeding voor de geleden schade, medische onkosten en misgelopen inkomsten. Dat laatste duidt erop dat Dr. Phil dat dus niet uit zichzelf heeft willen betalen.

Moraalridder
Het voorval is extra interessant omdat Dr. Phil in zijn eigen tv-programma juist altijd pleit voor vreedzame oplossingen van conflicten, en dat met praten alles valt op te lossen.

Dat lijkt nu dus niet gewerkt te hebben, en dat doet Amerikaanse media vermoeden dat er maar twee scenario's mogelijk zijn: óf de beste vriendin van Dr. Phil heeft de zaken wat aangedikt in de hoop Phil te kunnen plukken (waarop deze natuurlijk weigerde te betalen), óf Dr. Phil is in zijn privéleven niet zo netjes als hij op tv doet overkomen.

Reageren