Dr. Who-film met Johnny Depp?

Het begon als een slap internetgeruchtje, maar de Amerikaanse sciencefiction-weblog tor.com zegt dat niemand minder dan Johnny Depp gecast is voor de rol van The Doctor in een eventuele Dr. Who-verfilming.

Even vooraf, voor diegenen die niet bekend zijn met de langstlopende sciencefiction-serie ooit: Dr. Who is een Britse serie waarin The Doctor de hoofdpersoon is.

Politiehokje
The Doctor is een door tijd en ruimte reizende avonturier. Voor zijn ruimtereizen gebruikt hij TARDIS, een oud-Engels politiehokje dat van binnen vele malen grote is dan van buiten. Vreemd? Ja, een beetje. Maar wel erg leuk.

De serie liep officieel van 1963 tot 1989. In 2005 is Dr. Who opnieuw opgepakt, en sindsdien is de serie weer een groot succes.

Vijanden
In 1996 liep een eerdere poging tot een verfilming van de SF-serie op niets uit. Nu zijn er dus opnieuw plannen op Dr. Who te gaan verfilmen, ditmaal met niemand minder dan Johnny Depp in de hoofdrol.

Russel T. Davies, de beoogde schrijver van de film, lijkt er in ieder geval zin in te hebben. "Het is een gloednieuw concept. De film zal precies zo spannend, eng en grappig zijn als de originele serie. En om niemand teleur te stellen: ook de Daleks [vijanden van The Doctor en zijn volk] zullen weer te zien zijn.

De Dr. Who-film moet in 2012 in de bioscopen te zien zijn.

Reageren