Satire

Draadstaal keert in 2020 terug op tv

5 juli 2019 15:43 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Fans van gastarbeider Sayid, De Weerman en Fred en Ria Onderbuik opgelet: Er komt een nieuw seizoen van Draadstaal.
Jeroen van Koningsbrugge maakte dat vrijdagochtend bekend in de radioshow van Giel op Veronica. Jeroen is samen met Dennis van de Ven, bedenker, schrijver en acteur in de satirische reeks.

Zwaar weer

"NPO zit natuurlijk in enorm zwaar weer, dus elke keer was het: wat gaan we wel doen en wat niet?", aldus Van Koningsbrugge. "Er is eigenlijk geen geld meer, maar wij zijn heel blij, want we mogen dus nog een seizoen maken."

Lange reis door omroepland 

Draadstaal maakte de afgelopen jaren een lange reis door omroepland. Het was tussen 2007 en 2009 te zien bij de VPRO. Daarna verhuisde het naar Talpa en kreeg het de naam Neonletters. In 2015 ging het onder de naam Draadstaal weer verder bij AVROTROS waar het tot 2018 doorging. Een woordvoerder van AvroTros heeft tegenover nu.nl bevestigd dat er inderdaad nieuwe afleveringen komen. Deze zijn te zien vanaf 2020.

Smeris 

Van Koningsbrugge en Van de Ven leggen momenteel de laatste hand aan het laatste seizoen van politieserie Smeris. De drie afleveringen die dit laatste seizoen telt, zijn komend najaar te zien bij de NPO.

Meer over