Dragon's den

Maandag start het tweede seizoen van Dragon's den, het programma waar iedereen met een fantastisch eigen idee, product of dienst de kans krijgt om die droom te verwezenlijken. Maar... dan moet je wel de vijf succesvolle zakenmensen (de 'dragons') weten te overtuigen zodat zij in jou gaan investeren. Volgens presentator Jort Kelder maken mensen met een goed business plan, brutale aapjes en mooie meisjes echter de meeste kans van slagen. Eerlijk? Geef je mening!

Aspirant ondernemers die van de dragon's geld willen aftroggelen, hebben veel kunnen leren van het eerste seizoen van Dragon's den. Wat werkt wel, wat werkt niet? En wat willen de dragon's graag zien? Jort: "Je moet je cijfers gewoon op orde hebben. Je vraagt om geld: maak dan duidelijk wat de dragons daarvoor terugkrijgen. Ik vind het nog steeds schokkend om te zien hoe onvoorbereid sommige mensen daar komen. Doe je huiswerk."

Brutale aapjes
„Dragons gaan vaak voor praktische idee├źn die iedereen snapt. Ze zitten niet te wachten op een vaag serviceconcept of de zoveelste sociale netwerksite. Het investeringbeleid van de dragons is onnavolgbaar. Je kunt nog zo’n kloppend technocratisch verhaal hebben, maar als ze je een saaie drol vinden, willen ze toch niet met je werken. Bij mooie meisjes en brutale aapjes zijn ze al snel verkocht.”

Geef je mening
Je cijfers goed op orde hebben: daar kun je iets aan doen als kandidaat van Dragon's den. Maar een mooi meisje of een brutale aap word je niet zomaar. Vind je het eerlijk dat brutalen kennelijk de halve wereld hebben? Werkt het nu eenmaal zo? Of zouden de dragon's wat meer naar de inhoud en wat minder naar de buitenkant moeten kijken? Geef je mening op het forum!

Reageren