Drama op set NCIS

De cast en crew van de hitserie NCIS hebben woensdag namiddag (Amerikaanse tijd) een drama voor hun kiezen gekregen: een bewaker van de set van de serie kwam om nadat hij werd overreden door een busje. 

De cast en crew van NCIS waren, overigens zonder hoofdrolspeler Mark Harmon (foto), op locatie opnames aan het maken.

Bij zulke locatieshoots wordt meestal gebruik gemaakt van een 'basiskamp': een plek waar alle apparatuur en de trailers van de acteurs bij elkaar staan. Zo'n kamp wordt streng bewaakt, en deze opnamedag was dat niet anders. Meerdere bewakers liepen rond op de set. 

Ongeluk
De dag veranderde echter toen een bestuurder van een busje dat langs het basiskamp reed, naar alle waarschijnlijkheid onwel werd. De bestuurder verloor de macht over het stuur, en zijn busje raasde door het kamp. De bewakers snelden toe, en één van hen werd vervolgens overreden. 

Een ambulance werd gebeld, maar dat mocht niet meer baten. De 52-jarige man werd in het ziekenhuis dood verklaard. 

Rouw
Er waren veel getuigen van het vooral, en enkele medewerkers hebben verklaard getraumatiseerd te zijn door het ongeluk. De opnames van NCIS zijn voor de rest van de dag stilgelegd.

In een verklaring zeiden de productieleiders: "Iedereen bij de zender, de studio en bij NCIS is kapot van dit nieuws. En CBS TV, producent van NCIS, voegde daar aan toe: "In onze harten rouwen we mee met de familie en vrienden voor dit tragische verlies."

Ongeluk of niet: de show must go on, zullen ze ondertussen wel gedacht hebben. Donderdag zijn de opnames van de serie alweer hervat. 

Reageren