Dramatische tv

Waar massaproductie plaatsvindt, rollen slechte producten van de band. Bij tv is de geloofwaardigheid van de persoon die je op de buis ziet de sleutel. En daar gaat het nog wel eens mis...

Het meest schrijnende voorbeeld is Froukje Jansen in De zomer draait door. Wie haar de autocue ziet lezen (links, rechts, links...), vraagt zich af of ze bang is om door de camera opgegeten te worden.

Een tijd terug was Yfke Sturm, bij wie Holland's next top model opeens 'Halland's naxt tap paldarmadal' werd. En Koning is natuurlijk Philip Freriks, bij wie het vooral opvalt als hij een zin foutloos eruit weet te persen.

Ik kan doorgaan. Giechel van Lexmond bij Dancing with the stars. Ron "Ehhh, ik zie de autocue niet" Brandsteder in Laat ze maar lachen. Eva Jinek. Manon Thomas.

Echt genieten is het met Patty Brard in Shownieuws, die dagelijks laat zien dat je ook op tv kunt komen als je écht niks kunt. Al even hysterisch is collega Evert Santegoeds, die... Nou ja, ik hoop dat hij ook zijn blad blijft maken.

Sophie Hilbrand liet in Sophie op 3 zien dat Sonja Barend nog niet hoeft te vrezen voor haar titel als koningin van het tv-interview. Chazia was zélf De zwakste schakel. En wie kent Elize nog, die So you think you can dance deed? Wees gerust: ze komt noooooit meer terug.

Dramatische presentatie is iets van alle tijden. Maar naarmate we meer zenders krijgen, vrees ik dat dit blog nog vaak een vervolg zal krijgen.

Heeft iemand zelf nog leuke voorbeelden?

Flatscreen

Reageren