Dreamteam uit Hollywood

Rembrandt van Rijn had Hendrickje Stoffels en John Lennon had Yoko, maar regisseur Martin Scorsese (66) heeft een mannelijke muze: Leonardo DiCaprio (34).

De twee hebben sinds 2002 samen vier films gemaakt en er staat er nog één in de steigers. Een van de hoogtepunten van hun samenwerking is deze zondagavond op tv te zien: The Departed.

Herkenning
Dat Martin Scorsese het wel ziet zitten met Leonardo DiCaprio, blijkt al vanaf de eerste dag op de set van hun eerste film Gangs of New York. "Ik zag dat er een heel scala aan emoties in hem omging; dat sprak me aan. Ik ben dertig jaar ouder, maar hij benadert de dingen precies hetzelfde als ik; hij denkt net zo over het leven als ik."

Wederzijdse liefde
De liefde is wederzijds. Leonardo spreekt vol lof over de regisseur, die in een ver verleden het legendarische Taxi Driver maakte met een andere held van Leo, Robert DeNiro. "Ik wilde al een film maken met Marty toen ik met acteren begon. Ik was al heel jong fan van hem. En het klinkt als een cliché, maar Marty is een droom om mee te werken."

The Departed
De samenwerking tussen de twee komt tot een voorlopig hoogtepunt met The Departed, de film waarvoor Martin na zes eerdere nominaties eindelijk die felbegeerde Oscar voor Beste Film ontving. In onderstaande videos vertelt Leonardo over hoe bijzonder het was om samen met Martin Scorsese aan The Departed te werken:The Departed is zondag te zien om 22.00 uur op Veronica.

Reageren