Drie CSI's gaan samenwerken

10 augustus 2009 15:29 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na jaren van duimen en kaarsjes aansteken is het dan eindelijk zo ver voor de fans van álle CSI series: de drie afdelingen in New York, Miami en Las Vegas gaan samenwerken aan één grote zaak!

Eerder was al eens te zien hoe Grissom in CSI: Miami en Horatio Caine in CSI (Las Vegas) en CSI: New York, maar dit is de eerste keer dat alle drie de series in elkaar overlopen.

Grote zaak...
Hoe? Acteur Laurence Fishburne (die in december 2008 het stokje overnam van William Petersen als leading man van de originele CSI) gaat in november bezoekjes brengen aan z’n collega’s in New York en Miami vanwege een speciale zaak die schijnbaar verder reikt dan Las Vegas. En zo raakt de bal aan het rollen.

Personeelswijzingen:
Eerder las je al dat Sara terugkeert in CSI maar nu is ook bekend dat Eric Delko (acteur Adam Rodriguez) CSI: Miami gaat verlaten in het komende (achtste) seizoen. Hij werd in de laatste aflevering van seizoen zeven beschoten door z'n collega Calleigh nadat hij z'n criminele vader hielp ontsnappen.

Delko's collega David Caruso (Horatio Caine) is trouwens degene die vorig jaar al aan Fishburne voorstelde dat het weer tijd werd voor een crossover. Misschien vanwege de terugvallende kijkcijfers en de vacature in z’n team?

Speciale week
De drie speciale afleveringen van CSI zijn in de Verenigde Staten in november in één week opeenvolgend te zien op maandag (CSI: Miami), woensdag (CSI: NY) en donderdag (CSI: Las Vegas).

Of RTL volgend jaar ook zo omgaat met deze speciale afleveringen is nog niet bekend.

Meer over