Trukendoos

Drie dingen die je niet wist over Mindf*ck

Victor Mids verruilt in Mindf*ck Caribbean de lage landen voor een zonnige trip naar de ABC-eilanden en Suriname waar hij zowel BN’ers als de lokale bevolking verbluft met het onverklaarbare.
Victor gaat internationaal

Het is niet de eerste keer dat Victor met Mindf*ck de grens over gaat. Hij maakte al eens een Duitse versie van zijn programma en teleporteerde op oudejaarsavond 2016 zelfs een man naar Parijs. Aan het begin van zijn carrière hield Victor al rekening met een internationale doorbraak toen hij zijn achternaam veranderde van oer-Hollandse ‘Middelkoop’ naar het eenvoudig uit te spreken ‘Mids’.

Slachtoffer van eigen succes

Mindf*ck is al bijna vijf jaar een kijkcijferhit en trekt inmiddels een miljoenenpubliek. Dat succes heeft wel een keerzijde voor Victor: hij is zo herkenbaar dat vrijwel onmogelijk is om mensen op straat spontaan te verrassen met zijn bijzondere trucs. In Suriname en op de ABC-eilanden valt hij veel minder op: “De reacties waren dan ook super uitbundig en enthousiast, dus dat levert heerlijke televisie op”, zo belooft Victor.

Maanden voorbereiding

Mindf*ck Caribbean lijkt misschien een plezierreisje, maar van vakantie vieren was voor Victor en zijn team geen sprake. Er moest juist extra werk verzet worden om het programma op poten te zetten in het buitenland. Vooral de trucs met de bekende Nederlanders vergden ditmaal maanden zorgvuldige voorbereidingstijd. Maar al die inzet wordt beloond: zo maakt Mids onder meer een magische fietstocht door Paramaribo met Humberto Tan, weet zelfs showbizzlegende Lee Towers niet wat hij meemaakt en is Golden Earring-voorman Barry Hay zo verbijsterd dat hij Victor aanvloog.

Mindf*ck Caribbean zie je zaterdag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Meer over:

Reageren