Dries Roelvink vindt schoonmaken 'vrouwenwerk'

In het programma Hoe Schoon Is… neemt zanger Dries Roelvink geen blad voor de mond. Achter de stofzuiger zal je Dries niet zien, schoonmaken vindt hij maar vrouwenwerk.

In de woensdagavond-aflevering van Hoe Schoon Is… brengen de poetstante’s Sonja en Inge een bezoekje aan Dries Roelvink. In tegenstelling tot de meeste kandidaten van het programma is het huis van Dries ‘spick en span’. Als ze vragen wie de lakens zo netjes heeft gestreken antwoordt hij: “Strijken is niets voor mij”. Zijn vrouw Honoria doet al het schoonmaakwerk in huis. “Strijken, wassen, ramen lappen dat is allemaal maar vrouwenwerk.” Koken doet de volkszanger nog wel, 'maar dan ruim ik niet de vaatwasser in, want dat vind ik een rotwerk'.

Dries is 'van voor de oorlog'

De Amsterdamse poetsdiva’s zijn geschokt. “Dus ons enige recht is het aanrecht”, vragen de dames zich af. “Nou er zijn nog wel meer dingen, maar een man moet gewoon verzorgd worden en daar zijn vrouwen voor geboren”, concludeert Ries. Sonja en Inge vinden Dries Roelvink maar een rare knakker en zeggen dat hij ‘van voor de oorlog is’.

Misschien draait Dries Roelvink wel wat bij in de aflevering van Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS van volgende week 13 juni.

Reageren