Dries Roelvink: "Voice-deelnemers ongeschikt voor Songfestival"

Dries Roelvink heeft geen goed woord over voor de kandidaten die de TROS heeft uitgekozen voor het Nationaal Songfestival.

Dries was een van de ruim 500 zangers en zangeressen die had gereageerd op de oproep van de TROS om liedjes in te sturen voor het Nationaal Songfestival.

Toen de zes kandidaten deze week werden gepresenteerd, bleken echter vier van hen oud-deelnemers van The voice of Holland.

In Shownieuws vertelt Dries dat hem dit dwarszit. "Het zijn mensen die aan een talentenjacht hebben meegedaan en daarna niet echt een eigen carrière hebben kunnen opbouwen. Ze hebben niet de grote hits gescoord, zijn niet heel succesvol geweest, en die gaan we nou weer mee laten doen aan het Nationaal Songfestival? Daar kun je vraagtekens bij zetten."

Voorgekookt
Dries meent dat het opvallend hoge aantal The voice kandidaten voorgekookt aanvoelt, omdat zowel het songfestival als de talentenjacht door John de Mol worden geproduceerd. 

"Waar hebben we nu al die moeite voor genomen om een liedje te bedenken, een liedje in te zenden. Je bent enthousiast, je gooit het in de TROS-bus en na een aantal weken hoorde ik dat het wel eens allemaal mensen uit The Voice zouden kunnen zijn.”

Niet alleen Dries
Ook andere artiesten die nummers hadden ingestuurd konden zich niet vinden in de uitslag.

"Als je van tevoren weet dat ze al in een bepaalde richting zoeken, The voice dus, dan was de kans voor wie niet heeft meegedaan aan het programma redelijk klein.", meent Antje Monteiro. 

Ben Cramer greep met zijn inzending ook mis, maar maakt zich minder druk. “Ik had alleen gehoopt dat ze ook als tegenstelling voor de jongeren, ook de ouderen er tussen zouden doen."
 

Reageren